mail call

Den store blå havnekran

Keld Valbæk elinstallation af den store blå havnekran

Vejret skinner igennem ved den store blå havnekran. I en nyskabende sammensmeltning af kunst og teknologi er en stor blå kran i havneområdet blevet centrum for et enestående lysprojekt. Denne imponerende konstruktion er nu blevet et levende, farverigt vartegn for Aarhus, takket være et interaktivt panel installeret på en broen til Navitas.

Besøgende har mulighed for at interagere med panelet, hvilket udløser en oplysningssekvens på kranen. Men det mest enestående ved dette projekt er, hvordan det inkorporerer realtidsvejrdata fra DMI. Systemet oversætter disse data til et spektrum af lys, som reflekterer det aktuelle vejrforhold.

Denne innovative tilgang til offentlig kunst gør kranen til mere end blot en funktionel del af havneområdet; den bliver et levende symbol på samspillet mellem menneske, teknologi og natur. Projektet formår at binde byens industrielle arv sammen med en ny æra af teknologisk kunst og miljøbevidsthed.

Det interaktive element inviterer folk til at blive en aktiv del af kunstværket. Når de interagerer med panelet på broen, bliver de medskabere af lysshowet, hvilket skaber en følelse af samhørighed og fællesskab blandt byens beboere og besøgende.

Keld Valbæk har været med i projektet og bl.a. installeret lyset på den store blå havnekran.

 

Hvor ligger den store blå havnekran?

For enden af Balticagade. Kranens lys bliver styret fra broen til Navitas.

Se på kort

Vi er her for at hjælpe dig.

Kontakt os i dag og få professionel vejledning og service på dit projekt.

Kontakt os